Brendirani proizvodi


Zagorski štruklji (“ZMH Horvat”)

zmh horvat frozy zagorski struklji “ZMH Horvat” iz Konjščine, jedna od vodećih kompanija u sektoru smrznute hrane u Hrvatskoj i regiji, postala je prvi certificirani proizvođač zagorskih štruklji. Krajem srpnja 2020. , tvrtka Bureau Veritas provela je kontrolni nadzor u proizvodnji spomenute tvrtke, a samo su nekoliko dana kasnije, točnije, 1. kolovoza 2020., dobili pozitivno rješenje i Potvrdu o sukladnosti Frozy Zagorskih štruklja sa Specifikacijom proizvoda usvojenom od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Sustav koji omogućuje zaštitu naziva tradicionalnih proizvoda, uspostavila je Europska unija, a proizvodi koji su dobili pozitivno rješenje su na kutiji označeni “oznakom zemljopisnog podrijetla”. Ta oznaka potvrđuje priznatu kvalitetu lokalnog podrijetla, a uskoro će se okus Zagorja proširiti i na Europsku uniju.

zmhhorvat.hr [email protected]


Zagorski mlinci (“Kogutex d.o.o.”)

kogutex zagorski mlinci Tvrtka “Kogutex d.o.o.” osnovana je kao obiteljska tvrtka 1991. godine i bavi se trgovinom, a od 2003. i proizvodnjom mlinaca u vlastitom pogonu smještenom u Konjščini. Certificirani su proizvođač Zagorskih mlinaca, proizvoda zaštićenog oznakom zemljopisnog podrijetla. U službenom listu Europske unije objavljena je Provedbena uredba Komisije (EU) 2019/1036 o upisu naziva “Zagorski mlinci” u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla (ZOZP).

Mlinci su proizvedeni po HACCP standardima, ali na domaći način i cijeli postupak izrade radi se ručno, bez umjetnih primjesa, aroma i bojila.

kogutex.hr [email protected]

Načelnica

Anita KrokAnita Krok, mag.polit.soc.
Rođena 15.12.1986. u Zaboku, a od rođenja živi u Konjščini. Završila preddiplomski studij socijalnog rada i diplomski studij socijalne politike na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je stekla zvanje magistre socijalne politike. Udana, majka jednog djeteta. U slobodno vrijeme bavi se izradom eko proizvoda, vrtlarenjem i šivanjem.

049/465-905
099/527-4210
[email protected]
Službeni Facebook profil

PRIJAM STRANAKA
Radnim danom od 8:00 do 13:00h
(poželjna prethodna najava)

Informacije

Ivice Gluhaka 13, Konjščina
Krapinsko-zagorska
Hrvatska
49282

[email protected]

049/465-905

PON-PET (7:00 - 15:00)

OIB: 64934614358
Općina Konjščina