Povijesno-plesna udruga “Kontea”


Povijesno-plesna udruga “Kontea” iz Konjščine djeluje od 2012. godine.
Udruga je osnovana s ciljem proučavanja i promicanja plesa i plesne kulture minulih stoljeća kao i ostalih događanja vezanih uz oživljavanje kulturne baštine kako mjesta u kojem djeluje tako i šire.

Može se pohvalti mnoštvom koreografija društvenih i dvorskih plesova kasnog srednjeg vijeka, rane renesanse kao i društvenih plesova 19.stoljeća.
Unutar Udruge djeluju tri skupine, mlađa (predškolska dob i niži razredi osnovne škole), srednja (osnovnoškolske i srednjoškolske dobi) te starija skupina.
Plesači Kontee nastupaju tijekom cijele godine na brojnim manifestacijama oživljene povijesti kao što su viteški turniri, srednjovjekovni sajmovi, festivali i balovi te druge kulturno-turističke manifestacije diljem Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.
Članovi Udruge trude se da svakim svojim nastupom uveličaju i oplemene događaj na kojem sudjeluju kroz profesionalan pristup istom događanju . Mnogi od organizatora prepoznaju njihov trud i zalaganje te ih svake godine iznova pozivaju da im upotpune program.
Svake godine organizatiri su “Adventskog bala” u Konjščini , a mogu se pohvaliti i manifestacijom koja je postala također tradicionalna za vrijeme Adventa , a to je “Čuvari mira na putu svjetla” koja upriličuje blagoslov vatre, puštanje lampiona mira, paljenje prve adventske svijeće.
Nizom događanja kroz godinu ističe se kvalitetnom suradnjom s udrugama koje djeluju na području Konjščine kao i s područja cijele Hrvatske.

facebook.com/povijesno.plesna.udruga [email protected] 098/685-630

Načelnica

Anita KrokAnita Krok, mag.polit.soc.
Rođena 15.12.1986. u Zaboku, a od rođenja živi u Konjščini. Završila preddiplomski studij socijalnog rada i diplomski studij socijalne politike na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je stekla zvanje magistre socijalne politike. Udana, majka jednog djeteta. U slobodno vrijeme bavi se izradom eko proizvoda, vrtlarenjem i šivanjem.

049/465-905
099/527-4210
[email protected]
Službeni Facebook profil

PRIJAM STRANAKA
Radnim danom od 8:00 do 13:00h
(poželjna prethodna najava)

Informacije

Ivice Gluhaka 13, Konjščina
Krapinsko-zagorska
Hrvatska
49282

[email protected]

049/465-905

PON-PET (7:00 - 15:00)

OIB: 64934614358
Općina Konjščina