60 godina Dječjeg vrtića Konjščina

23. prosinca 2022.
60 godina Dječjeg vrtića Konjščina

U Kulturno i turističko-informativnom centru održana je svečana priredba povodom 60-te godišnjice Dječjeg vrtića Konjščina.

️Polaznici dječjeg vrtića i djelatnici su pjesmom, plesom i recitacijama obilježili ovaj veliki rođendan.

Povodom 60-og rođendana Dječjeg vrtića održane su razne aktivnosti : od dana otvorenih vrata, skupljanja igračaka i izložbe slika, te je izdana i prigodna brošura.

Ravnateljica DV Konjščina Marina Benjak-Bregeš uvodnim je govorom istaknula važnost vrtića u Konjščinj jer je bio jedan od prvih dječjih vrtića koji su djelovali u Hrvatskom zagorju i navela da su prvi prostori bili vrlo skromni, opremljeni samo sa osnovnom opremom gdje je radila jedna odgojiteljica. Protekom vremena, zbog sve veće potrebe za organiziranim odgojno-obrazovnim radom prostori vrtića su se mijenjali, broj skupina se povećavao, a tako i djelatnika. Opisala je današnje stanje pa tako danas u Pionirskoj ulici broj 2. djeluje 5 skupina u kojima boravi 99-ero djece te je trenutno zaposleno 23 djelatnika. Istaknula je da su se kroz sve ove godine susretali sa raznim zahtjevima i poteškoćama, no uvijek se pronašlo neko rješenje i vrtić je i sada tu.

Općinska načelnica Anita Krok istaknula je da se u 60 godina vrtića mnogo toga promijenilo, od lokacije , poboljšanja uvjeta i standarda, unapređenja metoda rada, ali ono što se nije promijenilo je ljubav i požrtvovnost djelatnika prema djeci i profesionalnost prema roditeljima.

Općina Konjščina kao osnivač Dječjeg vrtića i dalje radi na povećanju prostornih kapaciteta, poboljšanju uvjeta rada i povećanju standarda kako bi mališani imali čim bolje uvjete u svojoj prvoj zajednici izvan obitelji. Načelnica je istaknula da predškolski odgoj osim odgojno – obrazovne uloge koju ima za naše mališane ima i veliku ulogu za roditelje kojima je time omogućeno usklađivanje privatnih i profesionalnih obaveza. Upravo daljnje ulaganje u usluge i standard predškolskog odgoja smatra najvećom i najvažnijom demografskom mjerom naše Općine. Općinska načelnica je zaključila da razvitak sigurno ne bi bio moguć bez vrijednih djelatnica i djelatnika dječjeg vrtića, djece koji su polazili ili polaze naš vrtić i njihovih roditelja te im se zahvalila na tome. Na obilježavanju velikog rođendana DV Konjščina bila je i viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Andreja Silić koja je pohvalila pozitivnu suradnju sa djelatnicima te da će i dalje biti na raspolaganju kako bi odgojno-obrazovni rad bio na najvišem nivou. Priredbi je prisustvovala i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek koja je pohvalila dugogodišnji rad dječjeg vrtića, istaknula ulogu predškolskog odgoja te da KZŽ brine za sve svoje vrtiće i stoji na raspolaganju za dalje i na kraju uručila zahvalinicu KZŽ DV Konjščjna za dugogodišnji rad.

Priredbu su uveličali mnogi roditelji i obitelji polaznika vrtića, ali i bivši polaznici vrtića od kojih se moglo čuti kako je to nekad bilo u DV Konjščina.

I kako je rekla sama ravnateljica Benjak-Bregeš da se oduvijek davalo na važnosti da Vrtić bude dječja kuća i da je njihov cilj da tako i dalje ostane pa vjerujemo da naš vrtić čeka još mnogo veselih godina.

Načelnica

Anita KrokAnita Krok, mag.polit.soc.
Rođena 15.12.1986. u Zaboku, a od rođenja živi u Konjščini. Završila preddiplomski studij socijalnog rada i diplomski studij socijalne politike na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je stekla zvanje magistre socijalne politike. Udana, majka jednog djeteta. U slobodno vrijeme bavi se izradom eko proizvoda, vrtlarenjem i šivanjem.

049/465-905
099/527-4210
[email protected]
Službeni Facebook profil

PRIJAM STRANAKA
Radnim danom od 8:00 do 13:00h
(poželjna prethodna najava)

Informacije

Ivice Gluhaka 13, Konjščina
Krapinsko-zagorska
Hrvatska
49282

[email protected]

049/465-905

PON-PET (7:00 - 15:00)

OIB: 64934614358
Općina Konjščina