Dan žena u Konjščini uz Recital ljubavne poezije “Čitamo i slušamo ljubav”

15. ožujka 2023.
Dan žena u Konjščini uz Recital ljubavne poezije “Čitamo i slušamo ljubav”

Udruga Grofovije Konjski uz podršku Općine Konjščina, a povodom Međunarodnog dana žena i u spomen na profesoricu Biserku Jelenčanin, organizirala je Recital ljubavne poezije pod nazivom “Čitamo i slušamo ljubav” te na najljepši mogući način obilježila dan posvećen ženama. Recital je za cilj imao povezati ljubav i žene, a interpretacijom pjesama odnosno stihova koji slave žensku ljepotu, u tome se svakako uspjelo.

Osim u poeziji okupljeni su mogli uživati i u melodičnim skladbama u izvedbi profesora Borisa Brežnjaka te dvojice njegovih učenika koji su ga pratili na gitari i harmonici, ali i u nastupu glazbenika Marka Vukesa. Za dodatno iznenađenje i još bolju atmosferu pobrinule su se same grofice Konjski svojom plesnom koreografijom te domaća slikarica Lidija Poštek, izložbom svojih prekrasnih radova.

Općinska načelnica zahvalila je Udruzi Grofovije Konjski na samoj organizaciji Recitala kao i na cjelokupnom trudu koji kontinuirano ulažu u promociju i očuvanje kulturne i povijesne baštine konjščinskog kraja.

Stihove su recitirale Marija Ocvirek, Nadica Čižmek, Vedrana Gudek, Snježana Pluščec, Lidija Poštek, Milojka Rataić, Anđelika Pale, Višnja i Jasna Lugarić, s Natašom Gudan i Marijanom Bačanek te njihovim gostima Željkom Kožarićem i Nenadom Kraljem.

Ovaj je Recital samo uvod u niz ovogodišnjih događanja i aktivnosti koje Udruga zajedno s Općinom ima u planu, a ujedno i svojevrsna najava tradicionalnog Srednjovjekovnog sajma kod Starog grada, koji će se ove godine održati 13. svibnja.

Načelnica

Anita KrokAnita Krok, mag.polit.soc.
Rođena 15.12.1986. u Zaboku, a od rođenja živi u Konjščini. Završila preddiplomski studij socijalnog rada i diplomski studij socijalne politike na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je stekla zvanje magistre socijalne politike. Udana, majka jednog djeteta. U slobodno vrijeme bavi se izradom eko proizvoda, vrtlarenjem i šivanjem.

049/465-905
099/527-4210
[email protected]
Službeni Facebook profil

PRIJAM STRANAKA
Radnim danom od 8:00 do 13:00h
(poželjna prethodna najava)

Informacije

Ivice Gluhaka 13, Konjščina
Krapinsko-zagorska
Hrvatska
49282

[email protected]

049/465-905

PON-PET (7:00 - 15:00)

OIB: 64934614358
Općina Konjščina