Održana izborna skupština pčelara

7. ožujka 2023.
Održana izborna skupština pčelara

Udruga pčelara “Nektar” iz Konjščine ovih je dana održala svoju izbornu skupštinu, na kojoj je ponovno za predsjednika izabran Darko Milinković, kako bi dovršio sve planirane zadaće ove vrlo aktivne i vrijedne Udruge.

Riječ je o Udruzi koja djeluje dugi niz godina te iza sebe ima brojne ostvarene uspjehe. Naime, njeni članovi jedni su od najnagrađivanijih pčelara na području Krapinsko – zagorske županije, ali i šire. Udruga uz konjščinske pčelare okuplja i one s područja općine Hrašćina.

O ozbiljnosti kao i važnosti same Udruge govori i broj okupljenih na njihovoj skupštini, a među kojima su bili brojni članovi prijateljskih udruga pčelara s područja Krapinsko zagorske te Zagrebačke županije, ali i oni iz susjedne nam Mađarske koje s konjščinskim pčelarima veže lijepa suradnja i prijateljstvo. Podršku udruzi svojim su prisustvom iskazali su i predstavnik Hrvatskog pčelarskog saveza, načelnik Hrašćine Branko Tukač te načelnica Konjščine.

Općinska načelnica je istaknula da joj je drago što s vodstvom naše Udruge kao predsjednik nastavlja gospodin Milinković, budući je vrlo aktivan član i u Savezu udruga pčelara Krapinsko – zagorske županije te je ujedno zaštitni znak naše Udruge te da od početka njenog dolaska Udruzi pčelara povećan iznos sredstava, ali i da uvijek mogu računati na potporu Općine.

Naši pčelari vrijedno sudjeluju u svakoj našoj manifestaciji te svojim radom, trudom i uspjesima promoviraju našu općina na najbolji mogući način, Općina im uvijek izlazi u susret.

Općinska načelnica je izrazila zadovoljstvo što i naš župan, Željko Kolar prepoznaje značaj pčelara odnosno meda kao jednog od važnijih zagorskih proizvoda pa se tako Županija uključila u nabavku nacionalne staklenke za med proizvedenu na području Zagorja, točnije u Humu na Sutli. Taj projekt, svojim će sufinanciranje podržati i Općina Konjščina, a sve s ciljem kako bi se pridonijelo prepoznatljivosti i vidljivosti meda s našeg područja.

Općina vrijedno radi na tome da se osigura i neki prostor u kojem bi Udruga pčelara mogla djelovati, odnosno održavati svoje sastanke i brojne radionice koje vrijedno pripremaju za svoje članove i sve zainteresirane.

Našim vrijednim pčelarima želimo dobru i mednu godinu te da im bude barem onakva kakva je bila prošle godine.

Načelnica

Anita KrokAnita Krok, mag.polit.soc.
Rođena 15.12.1986. u Zaboku, a od rođenja živi u Konjščini. Završila preddiplomski studij socijalnog rada i diplomski studij socijalne politike na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je stekla zvanje magistre socijalne politike. Udana, majka jednog djeteta. U slobodno vrijeme bavi se izradom eko proizvoda, vrtlarenjem i šivanjem.

049/465-905
099/527-4210
[email protected]
Službeni Facebook profil

PRIJAM STRANAKA
Radnim danom od 8:00 do 13:00h
(poželjna prethodna najava)

Informacije

Ivice Gluhaka 13, Konjščina
Krapinsko-zagorska
Hrvatska
49282

[email protected]

049/465-905

PON-PET (7:00 - 15:00)

OIB: 64934614358
Općina Konjščina