Općina Konjščina na inicijativu Savjeta mladih prijavila projekt za Participaticni proračun za mlade KZŽ

5. srpnja 2022.
Općina Konjščina na inicijativu Savjeta mladih prijavila projekt za Participaticni proračun za mlade KZŽ

Općina Konjščina je na inicijativu Savjeta mladih prijavila projekt za Participaticni proračun za mlade KZŽ. Javno glasanje otvoreno je do 10. srpnja 2022. godine.

Savjet mladih općine Konjščina prepoznao je problematiku nasilja među mladima kao važnu u zajednici te je zajednički cilj mladih općine smanjenje istog, podizanje svijesti o vrstama nasilja te adekvatno reagiranje na počinjeno nasilje. Ukoliko se mladi prepoznaju kao žrtve nasilja kroz projekt će dobiti informacije o tome kako i koga kontaktirati te obavijestiti o potencijalnim nasilnicima. Cilj projekta jest da mladi kažu da je dosta kada je u pitanju vršnjačko nasilje te da se prevenira i spriječi takvo daljnje ponašanje. S obzirom kako se u općini nalazi srednja škola jedna od aktivnosti projekta bila bi podizanje svijesti i o vršnjačkom nasilju mladih putem letaka i brošura. U projekt bi se uključio Savjet mladih Općine Konjščina, udruge koje se bave ovom problematikom, ali i CZSS Zlatar Bistrica i Policijska postaja Zlata Bistrica koji su iskazali interes za sudjelovanjem u ovom projektu. Ciljane aktivnosti projekta su radionice i treninzi o vrstama nasilja i odgovarajući način reagiranja na nasilje i druge važne informacije. Provođenjem ovog projekta mladi će biti educirani o nasilju na način da ga mogu prepoznati i u slučaju istog imati informaciju kome se i kako obratiti za pomoć.

Elektroničko glasovanje – Participativni proračun za mlade

Načelnica

Anita KrokAnita Krok, mag.polit.soc.
Rođena 15.12.1986. u Zaboku, a od rođenja živi u Konjščini. Završila preddiplomski studij socijalnog rada i diplomski studij socijalne politike na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je stekla zvanje magistre socijalne politike. Udana, majka jednog djeteta. U slobodno vrijeme bavi se izradom eko proizvoda, vrtlarenjem i šivanjem.

049/465-905
099/527-4210
[email protected]
Službeni Facebook profil

PRIJAM STRANAKA
Radnim danom od 8:00 do 13:00h
(poželjna prethodna najava)

Informacije

Ivice Gluhaka 13, Konjščina
Krapinsko-zagorska
Hrvatska
49282

[email protected]

049/465-905

PON-PET (7:00 - 15:00)

OIB: 64934614358
Općina Konjščina