Općina Konjščina preuzela novo komunalno vozilo

14. listopada 2021.
Općina Konjščina preuzela novo komunalno vozilo

U Komunalcu Konjščina d.o.o. službeno smo preuzeli novo komunalno vozilo kojeg je opremila zagorska tvrtka HIDRAULIKA KURELJA D.O.O.

Vozilo je sufinancirano kroz Projekt “MI FURT RECIKLIRAME, A VI?” kroz koji je omogućena nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada.

Vrijednost vozila: 1.433.750,00kn, od čega je 79,90% financirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, a ostatak iz vlastitih sredstava.

Pripremi i provedbi projekta pomogao je Poduzetnički centar KZŽ!

Kroz nabavu komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada započinje novi investicijski ciklus kojem je dugoročni cilj povećati stopu odvajanja otpada u osam JSL-a koje koriste usluge Komunalca Konjščina d.o.o. za odvojeno prikupljanje otpada i to: Općine Konjščina, Budinščina, Hrašćina, Zlatar Bistrica, Mače, Lobor, Novi Golubovec i Grad Zlatar.

Svojim djelokrugom djelovanja Komunalac Konjščina pokriva 6.660 domaćinstava te 453 gospodarskih subjekata. Većina područja navedenih JLS je konfigurirano kao brdsko planinsko područje čime se povećavaju troškovi redovnih i izvanrednih servisa vozila, a ujedno im se smanjuje i vijek trajanja zbog lokacijski udaljenih korisnika.

Navedeno područje djelovanja pokriva otprilike trećinu površine Krapinsko-zagorske županije, no pošto je za razliku od gradova ovaj dio županije rijetko naseljen, kamioni prolaze veliko područje kako bi obuhvatili sve korisnike.

Vrlo je bitan daljnji razvoj komunalnih usluga koji prate zelene smjernice, posebice kad je u provedbu projekta uključena i domaća proizvodnja kako je ovdje bio slučaj kroz opremanje kamiona od strane Hidraulike Kurelje.

Načelnica

Anita KrokAnita Krok, mag.polit.soc.
Rođena 15.12.1986. u Zaboku, a od rođenja živi u Konjščini. Završila preddiplomski studij socijalnog rada i diplomski studij socijalne politike na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je stekla zvanje magistre socijalne politike. Udana, majka jednog djeteta. U slobodno vrijeme bavi se izradom eko proizvoda, vrtlarenjem i šivanjem.

049/465-905
099/527-4210
[email protected]
Službeni Facebook profil

PRIJAM STRANAKA
Radnim danom od 8:00 do 13:00h
(poželjna prethodna najava)

Informacije

Ivice Gluhaka 13, Konjščina
Krapinsko-zagorska
Hrvatska
49282

[email protected]

049/465-905

PON-PET (7:00 - 15:00)

OIB: 64934614358
Općina Konjščina