Početak nove pedagoške godine u Dječjem vrtiću Konjščina

1. rujna 2022.
Početak nove pedagoške godine u Dječjem vrtiću Konjščina

Općina Konjščina kako osnivač Dječjeg vrtića Konjščina u proteklih godinu dana poduzela je korake kako bi poboljšala uvjete predškolski odgoj i obrazovanje.

  • Aplicirali smo na natječaj za dogradnju vrtića kako bi osigurali veći kapacitet upisa djece
  • Produljili smo radno vrijeme vrtića
  • Zaposlili smo asistenta za djecu sa poteškoćama u razvoju, trećeg odgojitelja i psihologa
  • I dalje tražimo logopeda i zdravstvenog djelatnika koji do sada nisu zaposleni zbog nedostatka kadra na tržištu rada
  • Na zahtjev roditelja vraćena je ledo torta za proslavu dječjeg rođendana
  • Uvedeno je plaćanje noćnog rada odgojiteljicama, povećana je osnovica svim djelatnicima te je isplaćivan prekovremeni rad uz ostala materijala prava
  • Donesena je odluka da roditelji, čije dijete u trenutku upisa u DV nije navršilo jednu godinu života, u potpunosti se oslobođaju plaćanja vrtića i to do trenutka dok dijete ne navrši jednu godinu života

Općina Konjščina sufinancira boravak djece u vrtiću, godišnji trošak dječjeg vrtića je: 1.800.000,00 kuna koji se financira iz općinskog proračuna.

Dječji vrtić se redovito prijavljuje na natječaje i edukacije koji omogućuju poboljšanje odgojno-obrazovnog rada, sudjeluje u aktivnostima općine i udruga, organizira engleski jezik i balet.
Nažalost zbog malog broja zainteresiranih u prošlog pedagoškoj godini nije zaživjela sportska škola, ali nadamo se da će ove godine biti veći broj zainteresiranih.

Vjerujemo da će nova prometna regulacija pored vrtića dodatno poboljšati sigurnost djece, a natječajna dokumentacija za rekonstrukciju dječjeg parka nasuprot vrtića je spremna.

Danas ulazimo u novu pedagošku godinu pa našim mališanima, roditeljima, odgojiteljicama, stručnom i pomoćnom osoblju želimo puno sreće, zdravlja i vesele igre u godini koja je pred nama.

Načelnica

Anita KrokAnita Krok, mag.polit.soc.
Rođena 15.12.1986. u Zaboku, a od rođenja živi u Konjščini. Završila preddiplomski studij socijalnog rada i diplomski studij socijalne politike na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je stekla zvanje magistre socijalne politike. Udana, majka jednog djeteta. U slobodno vrijeme bavi se izradom eko proizvoda, vrtlarenjem i šivanjem.

049/465-905
099/527-4210
[email protected]
Službeni Facebook profil

PRIJAM STRANAKA
Radnim danom od 8:00 do 13:00h
(poželjna prethodna najava)

Informacije

Ivice Gluhaka 13, Konjščina
Krapinsko-zagorska
Hrvatska
49282

[email protected]

049/465-905

PON-PET (7:00 - 15:00)

OIB: 64934614358
Općina Konjščina