Završene aktivnosti povodom dana općine i župe Konjščina 2022.

11. kolovoza 2022.
Završene aktivnosti povodom dana općine i župe Konjščina 2022.

U sklopu DANA OPĆINE I ŽUPE KONJŠČINA 2022. održane su mnoge aktivnosti.

Nakon održane predstave u Kulturno i turističko-informativnom Centru, četvrtak je započeo sa darivanjem novorođenčadi društvenim igrama Savjeta mladih pored stare fontane.
U petak je održan dječji dan gdje je udruga Čudesna šuma održala STREAM radionicu, Plesni klub Lana predstavio je svoje plesne točke. Da djeci bude još zanimljivije tu je bio Klaun Balonko, Mickey Mouse, crtačice lica i prikaz vatrogasne opreme i vozila.
Subota je bila rezervirana za planinare koji su mnogobrojne goste proveli kroz šetnicu i ugostili ih na Bajerima gdje su se održale i razne igre.
Pored Starog grada Mjesni odbori i River Riders natjecali su se u kuhanju kotlovine i potezanju užeta. Zahvaljujemo gosp.Tomi Kuntiću na ulozi suca kod potezanja užeta. Prvo mjesto osvojio je MO Jelovec, drugo mjesto MO Jertovec, a treće mjesto MO Gornja Konjščina.
U kuhanju kotlovine prvo mjesto je osvojio MO Galovec, drugo mjesto je osvojio MO Bočaki, a treće mjesto je osvojio MO Gornja Konjščina. Hvala našim udrugama (ŠRK Štuka, LD Fazan, Gruda, Trsek i Nektar) na ulozi komisije u ocjenjivanju kotlovine.
Dobivene bonove mjesni odbori mogu iskoristiti na nabavu materijala za uređenje u svom selu prema zajedničkom dogovoru.
MO Jertovec odlučio je svoja dobivena sredstva prenamijeniti DVD Jertovec za kupnju vatrogasnog vozila.
Subota je bila i dan za predstavljanje udruga i njihovih proizvoda, vatrogasne zajednice i tradicionalnu biciklijadu. Biciklijada „Putevima rudara“ u organizaciji našeg DND po 9. puta prošla je Općinom, te okupila znatan broj sudionika uz pratnju bajkera, policije i VZO.
Naši ribiči i lovci pripremili su porcije fish paprikaša i lovačkog gulaša, pa zahvala glavnim kuharima gosp. Tomislavu Gluhaku i gosp. Tomici Lugariću i njihovim pomagačima.
U popodnevnim satima svojim nastupom predstavio se KUD Konjščina, Plesna udruga povijesnih plesova Kontea i Udruga Grofovija Konjski.
Nedjelja je bila rezervirana za Dečec kup gdje se okupilo 14 ekipa, a prvo mjesto je odnijela Lokomotiva Zagreb, drugo mjesto Jedinstvo Začretje, treće mjesto Nogometna škola iz Dubrave zabočke, a četvrto mjesto Zagorec iz Krapine. Zahvaljujemo svim sponzorima što su i ove godine potpomogli organizaciju Dečec kupa. Osim ekipa iz KZŽ natjecale su se i ekipe iz Zagrebačke, Varaždinske i Sisačko-moslovačke županije,
U zabavnom programu u večernjim satima zabavljale su nas grupe Spin, Hohštapleri i Fiškali uz DJ Joshka.
Na sam Dan općine i župe i blagdan svetog Dominika jutro je započelo sa polaganjem vijenaca povodom Dana domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja u pratnji 103.brigade, zatim svečana sveta misa u župnoj crkvi koju je predvodio biskup mons.dr.Ivan Šaško.
Nakon svečane mise održana je svečana sjednica Općinskog vijeća gdje su između ostalog uručene povelje i priznanja, posebno nagrađeni uspješni osnovnoškolci, a glazbeni dio programa upriličile su djevojke iz ŽVS Kuščeca i Lucija Kovinčić koja je izvela himnu.
Učenici koji su nagrađeni za odličan uspjeh svih osam godina su : Karlo Cvetko, Ela Hruškar, Nicol Majdak, Anamari Mešnjak, Veronika Priščan, Julia Gluhak, Blaž Kruhek, Petra Lisak, Leonid Mačković, Sara Mikšaj, Matea Nuli i Lovro Posarić Semper.
Povelja za životno djelo ove godine je posthumno pripala Vladimiru Vitezu, dugogodišnjem učitelju glazbene kulture.
Nagrada Općine Konjščina uručena je umirovljenoj medicinskoj sestri Danici Jantolek i Ankici Žugec za višegodošnje djelovanje i iznimno zalaganje u Udruzi umirovljenika Konjščina.
Zahvalnice Općine uručene su Katarini Starinec za promicanje vatrogasne djelatnosti, Ivanu Priščanu za doprinos razvoju gospodarstva i turizma, Dejanu Sudecu za održavanje MO Galovec. Općina je zahvalila i tvrtki KOGUTEX d.o.o. za dugogodišnji rad i doprinos razvoju poduzetništva i Srednjoj školi Konjščina za neizmjerne uspjehe.
Općinska načelnica posebnim Zaključkom dodijelila je i Zahvalnice MAJDAK ANIMI d.o.o. i Branislavu Plenaru za razvoju sporta i kulture te Branku Kranjecu za razvoj društvenih odnosa i dugogodišnji rad u udruzi „Trsek”.
Povodom obljetnica rada i djelovanja udruga, načelnica je zahvalila i sljedećim udrugama:
DVD Galovec – Krapina selo – 65 godina
DVD Gornja Konjščina – 60 godina
HPD Gradina Konjšćina – 40 godina
ŠRK Štuka Konjščina – 25 godina
Udruga pčelara Nektar – 25 godina
Udruga vinogradara i vinara Trsek – 25 godina
Udruga Grofovija Konjski – 15 godina
Moto klub Whire horses – 15 godina
KUD Konjščina – 25 godina
DND Konjščina – 25 godina
Zahvala svima na doprinosu da nakon dugo vremena obilježimo dane naše općine i župe, uz Jedinstveni upravni odjel posebna zahvala Komunalcu d.o.o. i Vatrogasnoj zajednici na sudjelovanju u organizaciji događanja (sigurnosnoj, tehničkoj i logističkoj podršci), gđi.Neni i dečkima iz NK Sloge, a Savanni na brizi oko zabavnog i ugostiteljskog programa.

Načelnica

Anita KrokAnita Krok, mag.polit.soc.
Rođena 15.12.1986. u Zaboku, a od rođenja živi u Konjščini. Završila preddiplomski studij socijalnog rada i diplomski studij socijalne politike na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je stekla zvanje magistre socijalne politike. Udana, majka jednog djeteta. U slobodno vrijeme bavi se izradom eko proizvoda, vrtlarenjem i šivanjem.

049/465-905
099/527-4210
[email protected]
Službeni Facebook profil

PRIJAM STRANAKA
Radnim danom od 8:00 do 13:00h
(poželjna prethodna najava)

Informacije

Ivice Gluhaka 13, Konjščina
Krapinsko-zagorska
Hrvatska
49282

[email protected]

049/465-905

PON-PET (7:00 - 15:00)

OIB: 64934614358
Općina Konjščina